Vízágyúzzák a Dakota Access Pipeline ellen tüntetőket

2016 november 21., hétfő 6:59
65

Könnygázzal, vízágyúval és gumilövedékkel oszlatják a tiltakozókat a Standing Rock indián rezervátumban Észak-Dakotában.

A rezervátum területén április óta zajlanak tüntetések, a tiltakozók célja, hogy megakadályozzák a Dakota Access Pipeline névű kőolajvezeték megépítését.

A 3,7 milliárd dolláros projekt a beruházók szerint segítene, hogy az Egyesült Államok kevésbé függjön az importált olajtól, környezetvédők és aktivisták szerint viszont óriási a környezeti kockázat, és a vezeték tönkreteszi a sziú indiánok temetkezési és szent helyeit is.

A tiltakozás október végén duvult el igazán.

Mostanra egy szemtanú szerint mínusz 5 fokos hidegben lövik a tiltakozókat vízágyúval. A helyi seriff szerint ugyanakkor a tüntetők voltak nagyon agresszívak, és azért használtak vízágyút, mert tüzet gyújtottak. 176 ember sérült meg, heten kerültek kórházba. Most egy embert tartóztattak le, de a tiltakozás kezdete óta már több mint négyszázat. (Guardian)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt