Vízágyúzzák a Dakota Access Pipeline ellen tüntetőket

külföld
2016 november 21., 06:59
comments 65

Könnygázzal, vízágyúval és gumilövedékkel oszlatják a tiltakozókat a Standing Rock indián rezervátumban Észak-Dakotában.

A rezervátum területén április óta zajlanak tüntetések, a tiltakozók célja, hogy megakadályozzák a Dakota Access Pipeline névű kőolajvezeték megépítését.

A 3,7 milliárd dolláros projekt a beruházók szerint segítene, hogy az Egyesült Államok kevésbé függjön az importált olajtól, környezetvédők és aktivisták szerint viszont óriási a környezeti kockázat, és a vezeték tönkreteszi a sziú indiánok temetkezési és szent helyeit is.

A tiltakozás október végén duvult el igazán.

Mostanra egy szemtanú szerint mínusz 5 fokos hidegben lövik a tiltakozókat vízágyúval. A helyi seriff szerint ugyanakkor a tüntetők voltak nagyon agresszívak, és azért használtak vízágyút, mert tüzet gyújtottak. 176 ember sérült meg, heten kerültek kórházba. Most egy embert tartóztattak le, de a tiltakozás kezdete óta már több mint négyszázat. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.