31 év után távozik a Financial Times szerkesztője, hogy egy gimnáziumban legyen matematikatanár

Lucy Kellaway több mint három évtizeden át dolgozott a világ legbefolyásosabb gazdasági lapjánál, a jövő nyártól viszont új munkahely után néz: egy "kihívásokat jelentő" londoni középiskolában lesz matematikatanár.

A lépésével egyben példát is akar mutatni: idén ugyanis részt vett egy jótékonysági szervezet, a Now Teach megalapításában, aminek a célja, hogy az üzleti életben sikeres szereplőket bátorítson arra, hogy vállaljanak munkákat iskolákban, mivel az országban komoly gondot okoz, hogy hiány van matematika- és természettudományos tanárokból.

A most 57 éves Kellaway azt mondta, hogy az egyik legszebb hivatás jutott neki, azáltal, hogy cikkeket írhatott, de nem akarja egész életét ennek szentelni.

„Azt gondolom, hogy a tanítás nagyon fontos és abban a luxushelyzetben vagyok, hogy megengedhetem magamnak, hogy vállaljam ezt a feladatot. Édesanyám tanár volt, az egyik lányom is tanár, ez a családunkban van.”

Kellaway nem szakít meg minden kapcsolatot a lappal, évi 12 cikket le fog még adni a jövőben is. Döntését dicsérté a lap főszerkesztője, Lionel Barber is, aki szerint csodálatos, hogy Kellaway vissza akar adni valamit a közösségnek, ahonnan jött. (Guardian)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.