A terrorizmus miatt összezuhant a magyar utazásszervezői piac

külföld
2016 november 22., 06:33
comments 48

Harmadával csökkent aq Magyarországról külföldi utakat szervező utazási cégek forgalma - írja a Magyar Utazási Irodák Szövetségére (MUISZ) hivatkozva a Magyar Idők. A zuhanásról elsősorban az tehet, hogy egyre kevesebben akarnak muszlim országokba utazni.

AFP PHOTO / KENZO TRIBOUILLARD
photo_camera AFP PHOTO / KENZO TRIBOUILLARD

A legrosszabbul a korábban népszerű úticélokkal, TÖrökországgal, Egyiptommal és Tunéziával foglalkozó utazási irodák jártak, ezek közül sok be is zárt. A MUISZ adatai szerint 2016 januárja óta közell 250 ilyen iroda szűnt meg, 1300-ról 1056-ra csökkent ezek a cégek száma.

A legutóbbi ismertebb áldozat a Törökországra specializálódó Green Travel volt, amely 2015-ben még 10,5 milliárd forintos forgalmat bonyolított. Mivel úgy érezték, hogy a forgalom visszaesése miatt idén nem tudják vállalni az utasok védelmére kötelezően kötendő vagyoni biztosíték teljesítését, inkább lehúzták a rolót és létrehoztak egy kisebb céget.

A MUISZ szerint a külföldre utazó magyar turisták a muszlim országok helyett inkább Horvátországot, Görögországot és Bulgáriát választják, és egyre népszerűbbek a tengeri hajóutak is. Szerintük a turisták vágyát a biztonságra az is mutatja, hogy minél egzotikusabb utazásokról van szó, a magyarok annál szívesebben bízzák magukat utazási irodára az egyéni szervezés helyett.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.