Nem baj, hogy nem lehet megközelíteni a hatvani tanösvényt. Sőt, éppen ezért készült!

természet
2016 november 22., 16:56
comments 144

Múlt héten számolt be a közel kétszázmillió forintos uniós támogatásból épült hatvani tanösvényről az RTL Klub híradója, ami nincs kitáblázva, de ha valaki mégis megtalálja, abban sincs sok köszönet, mert le van zárva a kapuja.

Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára parlamenti kérdésre elárulta, ez nemhogy nem baj,

de egyenesen ez volt a lényeg.

A pályázatban ugyanis vállalták

"a természetvédelmi szempontból kedvezőbb állapot kialakítását, a biodiverzitás megőrzését segíti a terület látogatásának korlátozása, illetve a látogatás kizárólag kísérettel történ ő engedélyezése"

"A projekt céljai között az élőhelyvédelem hangsúlyosan szerepel. Ugyancsak ezt erősíti meg ahelyi jelentőségű védett terület természetvédelmi kezelési terve, amely szerint a terület oktatási célú felkeresése tanösvény túravezetés során vagy polgári természetőr kísérettel javasolt" - írja Fónagy.

Ennek gyakorlati következménye pedig az, ahogy a terület biztonsági őre az RTL Klubnak elmondta, hogy már legalább egy éve le van zárva a tanösvény.

Az MSZP szerint a tanösvényt állító egyesület egyik vezetője a fideszes országgyűlési képviselő, Szabó Zsolt rokona. Szabó nem sokkal a tanösvény állítása után nem sokkal megvette a szomszédos földterületet.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt