Az Európai Parlament elítélte az orosz propagandát, Putyin válaszul méltatta a propagandistákat

2016 november 23., szerda 16:53
99

Az Európai Parlament elfogadott egy nyilatkozatot, amiben arra szólítja fel a tagállamokat, tegyenek többet az orosz propaganda, dezinformáció és hibrid háború ellen. A lengyel beterjesztésű nyilatkozatot 304-179 arányban fogadták el, a szélsőjobb és a szélsőbal szavazatt ellene (a szocdem frakcióban voltak tartózkodók).

„Az Európai Parlament elítéli, hogy Oroszország meg akarja zavarni az európai integráció folyamatát, és azt is, hogy Oroszország EU-ellenes mozgalmakat támogat, különösen a szélsőjobboldali, populista és a liberális demokráciák értékeit tagadó erőket”

– áll a nyilatkozatban, aminek teljes szövegét itt olvashatja. A szöveg megnevezi többek között a Russia Today és a Sputnik hírügynökségeket is, mint a Kreml dezinformációs eszközeit. Ugyanebben a nyilatkozatban kelnek ki az Iszlám Állam propagandistái ellen is, ami azt a benyomást kelti, hogy az európai képviselők többsége szerint az orosz propaganda az apokaliptikus dzsihadistákéval egyenértékű.

Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin élesen reagált az európai parlamenti nyilatkozatra, többek között

gratulált az orosz állami újságíróknak, méltatta az „aktív, hatékony és tehetséges” munkájukat.

(Moscow Times, Reuters, Európai Parlament)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt