Újpest és Zugló is újranyitná a Vidámparkot

építészet
2016 november 23., 07:43

Újpest önkormányzata már úgy alakítja ki a kerület szabályozási tervét, hogy helyet tudjon adni a 2013 ősze óta zárva tartó Budapesti Vidámparknak. A park területét a Fővárosi Állat- és Növénykert kapta meg, a játékokat leszerelték, csak néhány műemléki védettséget élvező építmény maradt meg.

photo_camera Az óriáskerék, még valamikor nagyon régen. Fotó: Wikipedia

A lehetséges helyszínek közt felmerült a káposztásmegyeri városrész, közelebbről a fővárosi tulajdonban álló vízműtelep területe, de a kerületi főépítész terveiben szerepel az Aquaworld melletti nagyjából 13 hektáros terület is.

"Pozitívan állna egy befektetői szándékhoz a kerület" - titokzatoskodott a kérdésben Wintermantel Zsolt polgármester, de nem a IV. került az egyetlen, amelyik nyitott a befogadásra.

Zugló Rákosrendezőt, a XVI. kerület az egykori Mátyásföldi repülőteret értékesítené a park újranyitása céljából.

A Főpolgármesteri Hivatal, amely rendelkezik többek között például a rákosrendezői területtel is, azt közölte, hogy őket nem keresték egyelőre vidámpark létesítése ügyében. (Magyar Idők)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.