Felmentették Dopemant az Orbán-szobor ledöntésének ügyében

jog
2016 november 24., 9:40
comments 106

Jogerősen felmentette a Fővárosi Törvényszék Pityinger Dopeman Lászlót, akit Orbán Viktor kormányfő hungarocellből készült szobrának ledöntése miatt garázdasággal vádoltak.

A törvényszék az elsőfokú bíróság döntésével megegyezően bűncselekmény hiányában mentette fel a vád alól a rappert.

Az eljárásban a másodfokú bíróság - mivel az első fokon eljáró bíróság felvetette a becsületsértés lehetőségét - átiratban megkereste a kormányfőt, hogy kíván-e az ügyben magánindítványt tenni. Mivel azonban a megkeresésre a miniszterelnök nem reagált, ezt a bíróság nem vizsgálhatta.

A jogerős végzés kihirdetése után Pityinger azt mondta: győzött az igazság, ugyanakkor ijesztőnek nevezte, hogy "az embernek a véleménynyilvánítása miatt a törvény elé kell járulnia". (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt