Hajnalban két órát sztrájkoltak a kecskeméti Mercedes-gyárban

gazdaság
2016 november 24., 07:25
comments 124

Csütörtök hajnalban fél egytől fél háromig állt a munka a kecskeméti Mercedes-gyárban. A sztrájkot a munkásokat képviselő Vasas Szakszervezet sztrájkbizottsága rendelte el, miután sikertelenül zárult tárgyalásuk a gyár menedzsmentjével a jövő évi béremelésekről.

link Forrás

A sztrájk nem zajlott incidensek nélkül. A szakszervezet tájékotatása szerint képviselőiket nem engedték be a gyár területére, "a kollégákat a hideg időben példátlan módon kizavarták az udvarra".

A gyárban eközben a sztrájkolók "hajrá, magyarok!" kiáltásokkal biztatták egymást, és még a Himnuszt is elénekelték.

UPDATE 11:12: A Mercedes-Benz gyár vezetése közleményben reagált a Vasas Szakszervezet Facebook-posztjára. Mint írják, a gyár vezetése a dolgozókat képviselő másik szakszervezettel a Mérnökök és Technikusok Szabad Szakszervezetével már megállapodott egy többlépcsős, két évre szóló, "a korábbiakat jóval meghaladó bérfejlesztésről", amit viszont a Vasas Szakszervezet nem fogadott el. A cégvezetés, mint írták "kész további megbeszéléseket folytatni".

(Via Baon)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.