Melania Trump már nem állítja, hogy lediplomázott

külföld
2016 november 24., 09:51
comments 132

Melania Trump saját weboldalán legalább 2006 márciusa óta büszkén hirdette, hogy "diplomát szerzett dizájnból és építészetből egy szlovéniai egyetemen". A nyáron az amerikai média már megkérdőjelezte az állítását, mert semmilyen nyomát nem találták a diplomájának.

Nagyon sok az IQ-ja, de a szépségéből jobban megélt. Mark Wilson/Getty Images
photo_camera Nagyon sok az IQ-ja, de a szépségéből jobban megélt. Mark Wilson/Getty Images

Trumpék reakciója erre akkor Melania saját weboldalának lelövése volt, amit akkor azzal indokoltak, hogy az már "nem tükrözi hűen jelenlegi üzleti és szakmai érdeklődését".

Most, hogy Trump elnök lett, és weboldala már greatagain.gov címen kormányzati domain alá került, kénytelenek voltak mellőzni a diplomaszerzésről szóló állításokat. A szájton most azt írják a leendő first lady tanulmányairól, hogy "tanulmányait a Ljubljanai Egyetemen folytatta, de modellkarrierje miatt megszakította". Amiből következik, hogy végül nem szerezte meg, bár erre nincs direkt utalás hivatalos életrajzában, pedig abban még Melania Trump saját magáról elnevezett ékszermárkájáról is szó esik.

Az NBC Newsnak amúgy sikerült megtalálnia egy egykori professzorát, Blaz Matija Vogelniket, aki szerint Trumpné valóban nem fejezte be a tanulmányait, de ennek ellenére is "nagyon magas az IQ-ja". Vogelnik szerint Trumpné, aki gyönyörű fiatal nő volt, "rájött, hogy a szépségével többet kereshet, mint a hosszú tanulmányokkal". (Via Vocativ)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.