Felrobbant a Facebook, mert hiába van Black Friday, az eMAG-nál 0 másodperc alatt elfogyott az akciós Xbox

életmód
2016 november 25., 08:38
comments 587

Akinek egy csöpp esze van, november 25-én elbújik egy kő alá, és karácsonyig elő se jön, mert, mint köztudott, a világ magát civilizáltnak tartó fele ma rendezi a Black Fridayt, a leértékelt árukért való eszetlen, kegyelmet nem ismerő, véráldozatoktól sem mentes tülekedés ünnepét.

Azt, hogy mit hoz ki az áruházak előtt sorakozó emberekből egy-egy akciós mikrosütő vagy porszívó, régóta lehet tudni:

konkrétan az állatot.

link Forrás

De nem 2015-ben élünk, hanem 2016-ban, és a kereskedők lassan rájönnek, hogy online is lehet leértékelést rendezni, és akkor majd

legalább vér nem folyik.

De amit az eMAG román székhelyű, elektronikai cikkeket forgalmazó webáruház kap a Facebookon, azt mutatja, hogy egy neten árult akciós Xbox ugyanúgy képes kihozni az emberből az állatot, mint az áruházi. Főleg ha elfogyott.

Az eMAG Black Friday-akciója már tavaly is keserű szájízt hagyott sokakban, ennek ellenére a cég idén is megrendezte az online tülekedést: az előzetes beharangozók alapján idén három termék számíthatott átütő sikerre, az 50 ezer forintos Xbox, a 70 ezer forintos iPhone 5S és egy HP-laptop 40 ezerért - ez nagyjából félárat jelent az eredeti árhoz képest, vagyis még akkor is megéri, ha valaki amúgy egyáltalán nem akar Xboxot, Iphone-t vagy HP-laptopot vásárolni.

Az eMAG tegnap leállította a szájtján a kereskedést, és a Facebookon közölte, hogy ma a kora reggeli órákban élesedik az oldal és indul az akció, de azt nem árulta el, hogy pontosan mikor, ezzel is növelve a feszültséget.

És hogy mi történt? Reggel 7 órakor élesedett az oldal, indult a roham, és, amint az jósolható volt, az akciós Xbox, Iphone és laptop pillanatok alatt elfogyott, a potenciális vásárlók pedig az eMAG fejét követelik a Facebookon.

Próbáljuk meg a felháborodott kommentekből rekonstruálni, mikor fogyott el az akciós Xbox!

Jutka szerint 2 perc alatt:

Zoltán szerint 1 perc alatt:

Brigitta szerint is 1 perc alatt:

János szerint 0 perc alatt:

Carlos szerint 0 perc 00 másodperc alatt:

És hogy ki mennyit várt? Tünde kora reggel óta ott ült a gép előtt:

Márta viszont többekkel együtt az egész éjszakát átvirrasztotta, mindhiába:

Hogy ki a hibás? Természetesen a ROMÁNOK:

Tanulság:

Ha túl szép ahhoz, hogy igaz legyen, akkor az egy akciós Xbox.

UPDATE: A cég péntek délután közleményt adott ki, amelyben az áll, hogy 4 óra leforgása alatt 1,1 millió látogatást regisztrált az oldalon. Az 50 ezer forintos Xboxból 200 darabot adtak el 1 perc alatt, a 40 ezres HP laptopból 300-at 2 perc alatt, a 70 ezres iPhone 5s-ből 165-öt 3 perc alatt, és 3 percen belül elkelt még 100 darab Indesit hűtőszekrény is, egyenként 50 ezerért. Az indulástól, reggel 7 órától déli 12 óráig leadott rendelések összértéke 3,5 milliárd forint volt, írta a cég.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.