Megbüntettek egy késlekedő rendőrt

Százezer forint pénzbírságra ítélte a fővárosi törvényszék azt a Pest megyei rendőrt, aki a bíróság megállapítása szerint késlekedésével hozzájárult egy összetűzés elfajulásához.

Tavaly április 26-án Polgár Tamás azóta kimúlt kezdeményezése, a Tolvajkergetők csapata ütött rajta egy 26 éves budakeszi férfin, aki eltulajdonított egy nyomkövetővel felszerelt kerékpárt. A tolvaj nem akarta visszaadni a biciklit Polgáréknak, akik ezért rendőrt hívtak. De mert a járőr csak negyven perc késéssel érkezett a helyszínre, az összetűzés elfajult.

A tolvajkergetők betörték T. András, a lopással gyanúsított férfi orrát és arcát, de a verekedésben közülük is nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett egy férfi.

A bíróság szerint az eset megelőzhető lett volna, ha a járőrök időben érkeznek. A járőrök azért késtek, mert a segélyhívó-ügyeletes ismeretlen okból még a kiérkezésük előtt visszahívta őket.

Az elítélt rendőr tudomásul vette a büntetését, így az jogerős. (Via Magyar Nemzet)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.