Megbüntettek egy késlekedő rendőrt

bűnügy
2016 november 25., 8:39
comments 75

Százezer forint pénzbírságra ítélte a fővárosi törvényszék azt a Pest megyei rendőrt, aki a bíróság megállapítása szerint késlekedésével hozzájárult egy összetűzés elfajulásához.

Tavaly április 26-án Polgár Tamás azóta kimúlt kezdeményezése, a Tolvajkergetők csapata ütött rajta egy 26 éves budakeszi férfin, aki eltulajdonított egy nyomkövetővel felszerelt kerékpárt. A tolvaj nem akarta visszaadni a biciklit Polgáréknak, akik ezért rendőrt hívtak. De mert a járőr csak negyven perc késéssel érkezett a helyszínre, az összetűzés elfajult.

A tolvajkergetők betörték T. András, a lopással gyanúsított férfi orrát és arcát, de a verekedésben közülük is nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett egy férfi.

A bíróság szerint az eset megelőzhető lett volna, ha a járőrök időben érkeznek. A járőrök azért késtek, mert a segélyhívó-ügyeletes ismeretlen okból még a kiérkezésük előtt visszahívta őket.

Az elítélt rendőr tudomásul vette a büntetését, így az jogerős. (Via Magyar Nemzet)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt