Meginoghat a vád a tábornokperben

2016 november 25., péntek 5:36
38

Összeomolhat a vád a tábornokper néven elhíresült vesztegetési ügyben, amelyben a volt honvédelmi miniszter, a szocialista Juhász Ferenc is vádlott. A Magyar Idők értesülései szerint az ügy kulcsfigurájáról, a gyanúsítottból beismerő vallomása és a többiekre tett terhelő vallomásai után koronatanúvá előlépett O. Jánosról öt orvosszakértő egybehangzó véleménye állítja, hogy pszichés betegsége miatt csak korlátozottan volt beszámítható.

Márpedig az ügyészség az egész vádat a jelek szerint beszámíthatatlan O. János vallomására alapozta, vagyis az egész vád meginoghat. Ezért az ügyészség egy hatodik szakértő bevonását kérte O. elmeállapotának vizsgálatára, de a bíróság úgy döntött, hogy az öt orvosszakértői vélemény már bőven elég, csak annyiban kéri ezek kiegészítését, hogy kihallgatása idején beszámítható volt-e a koronatanú.

Az ügyészség vádja szerint 2002-2010 között honvédségi intézmények vezetői és alkalmazottai összesen több mint kétszázmillió forint kenőpénzt kértek és kaptak a honvédelmi minisztériumnak beszállító cégektől. (Magyar Idők via MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt