Nem, természetesen nem lett a Coronának köszönhetően mindenki milliomos egy spanyol faluban

helyreigazítás
2016 november 25., 16:48
comments 78

A brit Telegraphnak köszönhetően söpört végig pénteken a világsajtón, hogy vagyona nagy részét szülőfalujára hagyta az a spanyol milliárdos, aki Mexikóban a Corona sört is gyártó hatalmas cég vezetője volt.

És amikor világsajtóról beszélünk, akkor nem csak a 444-ről van szó: az Independent, a Mirror, a Sun, az Euronews vagy a putyinista RT és a TIME is simán beszámolt minderről, megbízva a Telegraph szavában. Ez hiba volt, a Mashable ugyanis megkereste az egykori cégvezető, Antonino Fernandez alapítványát, akik határozottan tagadták, hogy ilyesmiről szó lenne.

A milliárdos vállalkozó 99 éves korában halt meg idén augusztusban és végakaratában semmiféle kitétel nem volt azzal kapcsolatban, hogy szülőfalujára akarna hagyni bármit is, erősítették most meg.

Azt sajnos nem tudni, hogy a Telegraph honnan szedte ezt az információt, mert ahelyett, hogy frissítették volna a cikket és elnézést kértek volna a tévedésért, egyszerűen törölték inkább az egészet. Nem túl elegáns, mi mindenesetre most helyettük és a magunk nevében is elnézést kérünk olvasóinktól.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.