Tagad a szexuális erőszakkal gyanúsított mentősofőr

"Védencem teljes mértékben ártatlannak vallja magát" - közölte a Blikkel a két szexuális erőszakkal gyanúsított mentős egyikének, a mentőautó sofőrjének az ügyvédje, Finta Eszter.

November 9-én egy fiatal, bódult nőhöz riasztották a Budai Mentőállomás mentőit a Széll Kálmán tér környékére. Az áldozat állítása szerint ő tiltakozott az ellen, hogy a mentők kórházba vigyék. Útközben rosszul lett, hányia kellett. A mentő megállt. A nő állítása szerint ezután történt a szexuális erőszak. A mentősök ajánlatot tettek neki és gumikesztyűben több helyen is megtapogatták.

Ezután bevitték a Péterfy utcai kórházba, ahol az áldozat nem jelezte, hogy bántódása esett volna. Arról csak otthonában, egy gyermekotthonban mesélt, a rendőrséget a gyámja értesítette.

A rendőrség szexuális erőszak megalapozott gyanújával nyomoz a két gyanúsított, a fiatal kora ellenére is veteránnak számító mentőápoló és a csak napokkal az eset előtt munkába állt mentőautósofőr ellen. A két férfi ellen a bíróság lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el, de az ügyészség az előzetes letartóztatásukért fellebbezett.

A mentősofőr védője, Finta Eszter vitatja a feljelentő vallomását. "Az egész eseménysor életszerűtlen, a sértett többféleképpen mesélte el, hogy szerinte mi történt vele" - mondta. Ennek amúgy nemi erőszak esetén kevés jelentősége van, az áldozatok többféleképpen reagálhatnak az átélt sokkra.

A mentőszolgálat, amely csütörtökön is csak annyit közölt, hogy a nyomozás idejére felfüggesztették állásukból a gyanúsítottakat, most is csak annyit közölt, hogy példátlan a vád, de a konkrét ügyről nem nyilatkozhatnak. (Via Blikk)