Ruhagyűjtő konténerbe szorult egy 18 éves fiú, meghalt

Tbg
bulvár
2016 november 26., 09:11

Tragikus eset történt Pápán pénteken: egy fiatalember holttestére bukkantak az egyik, városban kihelyezett ruhagyűjtő konténerben, írja a Veol.

Az eset a Spartacus sportpálya mellett történt délelőtt, a fiú holttestét a tűzoltók szabadították ki A feje szorult be a konténerbe, ahova bemászott.

Mint a Veol riportjából kiderült, a konténerből sokan próbáltak ruhákat kipiszkálni általában kampós végű bottal, de bemászni meglehetősen nehéz.

Egy konténereket üzemeltető cég embere szerint, ha be is lehet jutni a billenőajtón keresztül, annak megoldása miatt kijutni már szinte lehetetlen.

„Kérdésünkre megjegyezte, Ausztriában már 15-20 éve, míg Magyarországon 3-4 esztendeje használnak ilyen használtruha-gyűjtő konténereket, és ismeretei szerint nemhogy halálesettel, de mégcsak kisebb sérüléssel járó balesetek sem történtek ezekkel kapcsolatban.”

A Veol kereste az érintett céget is (A.S.A. Magyarország), de még nem kaptak választ.

A Veol megkérdezett egy háziorvost is, mi a teendő akkor, ha valaki beszorul egy ilyen konténerbe:

„Tartsuk a lábát, amennyire csak lehet, mert ezzel tehermentesítjük az illető nyakát, és megóvhatjuk egy esetleges fulladástól is. Véletlenül se próbáljuk megmozdítani, beljebb tolni, vagy kihúzni, mert ezzel súlyos sérülést okozhatunk nála.”

Áprilisban egy tiszavasvári férfi szorult be egy helyi konténerbe, de szerencséjére felesége segítséget tudott hívni.

(Veol)

Címlapkép forrása: Jarokelo.hu

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.