Támogatja a szavazatok újraszámlálását Clinton kampánycsapata

A 2016-os amerikai elnökválasztáson induló zöld párt jelöltje, Jill Stein több kulcsfontosságú államban is kéri a szavazatok újraszámolását. Hillary Clinton és kampánycsapata teljes mellszélességgel mellettük áll, a kezdeményezésre Steinék már több millió dollárt gyűjtöttek össze.

Jill Stein, a Zöld Párt elnökjelöltje. Win McNamee/Getty Images

Donald Trump szerint az egész csak svindli, mert korábban még maga Clinton is elismerte a választás eredményét. Sokakban felmerült ugyanis, hogy az elnökválasztás kimenetelét talán befolyásolták a Hillary Clinton és a Demokrata Párt vezetőségének személyes e-mail-fiókjai ellen orosz hackertámadások, (amik mögött feltételezhetően az orosz kormány áll,) de erre utaló nyomot végül nem találtak.

Marc Elias személy szerint úgy gondolja, továbbra sem tisztázott, beavatkozott-e Oroszország az elnökválasztásba, de azt mondja, ebben az esetben nem erről van szó, nem a választás eredményét kérdőjelezik meg. Csak azt szeretnék, hogy az eljárás

biztosan mindenki számára méltányos eredményt hozzon.

„Ez az egész újraszámolósdi csak arra szolgál, hogy Jill Stein, aki a voksok kevesebb mint egy százalékát kapta, és sok helyen még a szavazólapon sem szerepelt, megtömhesse a zsebeit pénzzel, amelynek többségét aztán nem is a nevetséges újraszámolásra fogja fordítani”– szögezte le Trump. (MTI)