A legrosszabb helyen próbálkoztak: 61 illegális határsértőt tartóztattak fel Ásotthalomnál

POLITIKA
2016 november 27., 17:23
comments 99
photo_camera Bevándorlók, menekültek Ásotthalom határában. Fotó: police.hu

Ásotthalom külterületén, nagyjából 500 méterre az államhatártól összesen 61 illegális bevándorló és/vagy menekültet tartóztattak fel a hatóságok. A csoport megpróbált bejutni Magyarország területére, de a rendőrök visszatessékelték a csoportot a biztonsági határzár túloldalára.

Az emberek nem tudták igazolni sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét. Afgán, bangladesi és pakisztáni állampolgárnak vallották magukat. A vasárnap reggeli intézkedésről a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság számolt be.

link Forrás

A legrosszabb helyen próbálkoztak, ezt még maga Torockzai László mondta bele a kamerába egy emlékezetes videóban, amit a helyi mezőőrök népszerűsítésére és az illegális bevándorlók elijesztése céljából forgatott az önkormányzat.

Ásotthalom épp a napokban rendelkezett arról, hogy náluk se mecsetet építeni, se burkinit hordani innentől fogva nem szabad. (police.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.