A punk nem ismer nosztalgiát, elégették a milliárdos Sex Pistols-gyűjteményt

kultúra
2016 november 27., 07:11
comments 230

Beváltotta ígéretét Joe Corre, a Sex Pistols menedzserének, Steve McLarennek a fia, tényleg elégette 5-6 millió fontra – közel kétmilliárd forintra – becsült punkgyűjteményét a Temzén.

A performansz tiltakozás azzal szemben, hogy London és több brit hatóság is támogatja a punk 40 éves évfordulójának megünneplését. (Éppen negyven éve, 1976 november 26-án jelent meg a Sex Pistols első kislemeze, az Anarchy in the UK.)

Corre szerint viszont a punk, amíg élt, mindig előre akart nézni, ezért nem lehet nosztaligikus.

Azzal viszont, hogy kulturális fősodor beállt a punk mögé, teljesen kiüresítette annak üzenetét, állapította meg Corre.

A ruhákkal, poszterekkel, kazettákkal és lemezekkel együtt elégették néhány konzervatív politikus, David Cameron, Boris Johnson és George Osborne papírbabáját is. Corre egyébként egy fehérneműcég tulajdonosa. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.