Gyásztávirat miatt nem volt még akkora balhé, mint most a kanadai miniszterelnöké miatt

GYÁSZ
2016 november 27., 10:04
comments 332

A fél világ azon értetlenkedik ezen a vasárnap reggelen, hogy Justin Trudeau, Kanada politikailag korrekt miniszterelnöke egy tömeggyilkos diktátor, Fidel Castro halála után arról írt, mennyire nagyra becsüli a "legendás" kubai vezetőt.

Trudeau nyilatkozata itt olvasható, tényleg sokkal barátibban ír benne Castroról, mint akár Barack Obama vagy Jean-Claude Juncker, akik szintén kikerülték a témát, hogy Castro elég sok politikai gyilkosságot intézett el több évtizedes uralma alatt.

Trudeau a gyásztáviratban

  • mély szomorúságát fejezi ki,
  • legendás szónoknak és forradalmárnak nevezi Castrot, aki szerinte népét szolgálta,
  • külön megemlíti a kubai oktatást, egészségügyet,
  • utal arra, hogy apja – szintén kanadai miniszterelnökként – barátjának tartotta "El Commandantét",
  • osztozik a kubai nép fájdalmában és gyászában a kiemelkedő vezető elvesztése miatt.

Trudeau apja, Pierre egyébként annyira jóban volt Castróval, hogy 1976-ban – a NATO vezetői közül elsőként – meglátogatta Kubát, és még egy "Viva Castro!" kiáltás is elhangzott szájából. Temetésén 2000-ben díszvendég volt Fidel Castro.

Kap is emiatt rendesen a kanadai miniszterelnök a kanadai és amerikai politikusoktól, a kubai emigráns szülőktől származó floridai republikánus Marco Rubio például annyit írt Twitteren, hogy reméli paródia Trudeau közleménye, mert különben szégyenletes.

Pedig nem arról volt szó, hogy vége a politikai korrektségnek, és mindenki azt mond, amit akar, és olyan tömeggyilkost éltet, akihez épp kedve van?

Eggyel viccesebb a trudeaugyásztávirat hashtag twitteren:

(Guardian, New York Times)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt