Hasznos tudnivalók között mutatja be a marokkói közmédia, hogyan tüntessük el a családon belüli erőszak nyomait

Hasznos praktikákat felvonultató műsorban adott tanácsokat a marokkói közmédia a marokkói nőknek ahhoz, milyen technikákkal, apró trükkökkel tüntethetik el a nők az otthoni családi balhét nyomait, ha nem szeretnének szégyenkezni vagy magyarázkodni az utcán, munkahelyükön, és úgy általában, nagybetűs mindennapok során.

Fotó: 2M Sabahiyat / @Curiogorilla Twitter

A 2M csatorna Sabahiyat című műsorában mosolygó sminkesek mutatták be a profi maszkolás fortélyait. Egy statiszta hölgy arcát kék és fekete foltok fedték, ezeket tüntették el profi módon a sminkesek.

"Reméljük, szépségtippjeink segítenek átvészelni a mindennapok kihívásait"

- zárta a klippet a műsor házigazdája november 23-án, két nappal a nőkkel szembeni erőszak elleni küzdelem világnapja előtt.

A műsor természetesen óriási botrányt váltott ki országszerte: több százan írtak alá petíciókat, és követeltek bocsánatkérést a műsor szerkesztőitől és a csatorna vezetőitől. Időközben a műsorkészítők eltávolították a hivatalos forrásokból a műsor részleteit, de a Twitteren így is nagy karriert ment a bejátszás.

A 2M vezetői Facebook-oldalukon reagáltak az esetre, helytelennek titulálták a szerkesztői gyakorlatot, és azt írták, hogy nem kellő és elvárható komolysággal és érzékenységgel közelítettek a családon belüli erőszak kérdésköréhez. (Guardian)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.