Lelőtték az ohiói egyetemi merénylőt

külföld
2016 november 28., 21:20

Hétfőn az ohiói Columbus állami egyetemén egy férfi megsebesített legalább tíz diákot. A hírek először még arról szóltak, hogy a merénylő lövöldözött, de a hatóságok később azt mondták, egy késsel szedte áldozatait, és azok a lövések, amiket a diákok hallottak, a rendőröktől származtak.

Egy diák, aki az egyetemen volt a merénylet közben, állítólag egy férfit látott, aki egy nagy késsel hadonászott és megpróbálta megsebesíteni a körülöttel lévőket.

A columbusi kórház szóvivője szerint az áldozatokon késeléses sérülések és autóbalesetre utaló nyomok vannak. Jelenleg tíz diák fekszik kórházban, egyikük állapota válságos.

Michael Draka, az egyetem rektora délelőtt sajtótájékoztatón elmondta, délelőtt tíz óra körül egy autó hajtott az egyetem területére, valószínűleg szánt szándékkal elgázolva a járdán közlekedőket, majd az egyetem Twitteren riasztotta a diákokat arról, hogy bújjanak el, mert valami veszélyes történik az iskolában.

John Kasich, Ohió kormányzója a Twitteren fejezte ki együttérzését az egyetem felé. (MTI)

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.