Szijjártó szerint természetes, hogy munkatársai összehozták Pharaont Tarsollyal

bűnügy
2016 november 28., 18:32
comments 139

Az RTL Híradónak nyilatkozott a külügyminiszter az FBI által is körözött szaúdi bankár, és a Quaestor-csalás fő vádlottja közötti állami közvetítésről.

"Jött egy beruházó, elmondta, hogy Magyarországon szeretne befektetni, a kollégák kiajánlották neki a kb. 50 magyar befektetési projektet tartalmazó listát, abból ő elmondta, hogy melyik érdekli, és természetesen segítették a kollégák abban, hogy a befektetni szándékozni úr [Pharaon] és a befektetési projekt tulajdonosa [Tarsoly] találkozni tudjanak. Ez a munkánk."

Így emlékezett vissza Szijjártó Péter arra, mikor nem sokkal a Quaestor csődje előtt próbálták összehozni a két üzletembert. Pharaont állítólag a Quaestor budapesti ingatlanos projektje, a Duna-city érdekelte.

Szijjártó egyébként végig úgy csinált, mintha a külügynek semmi felelőssége nem lenne ebben a történetben.

Közben teljesen egyértelmű, hogy ha egy befektetést az állam (ebben az esetben a külügyminisztérium) ajánl külföldi befektetőknek, akkor feltétezhető, hogy megbízhatónak tartják projektet, és a másik oldalon, ha az állam hoz külföldi befektetőt egy magyar beruházáshoz, akkor az abban résztvevők joggal feltételezhetik, hogy nem egy körözött nemzetközi bűnözővel akarják őket összeboronálni.

Itt ehhez képest az történt, hogy egy magyar csaló cégcsoport, a Quaestor ingatlanbefektetéshez közvetítettek egy FBI által körözött nemzetközi bűnözőt, Pharaont. Mondjuk jó érzékkel legalább a megfelelő arcokat hozták össze, ezt mindenképpen a javukra kell írni.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt