Totálkáros autókba rejtették a lopott autók alkatrészeit

2016 november 28., hétfő 6:11

A 45 éves B. István és a 25 éves H. István dunavarsányi lakosok 5 hónap alatt 4, fővárosból ellopott autót vettek át 3 budapesti férfitól. A 38 éves H. Gyula, a 45 éves K. Kálmán és a 40 éves M. Ferenc pénzt ígért a két gyanúsítottnak, hogy az Újbudáról, Újlipótvárosról és Pesterzsébetről ellopott kocsikat egy dunavarsányi autószerelő műhelyben szétszereljék, és az alkatrészeket balesetben összetört autók üres karosszériavázába építsék be.

A BRFK Felderítő Főosztályának munkatársai november 21-én B. Istvánt és H. Istvánt a műhelyben tetten érték tetten érték, és előállították őket. Orgazdaság és más bűncselekmények miatt folyik nyomozás. H. Gyula – a megbízó – november 26-án délután, majd K. Kálmán még aznap este önként feladta magát a rendőrségen.

A BRFK Felderítő Főosztálya a Bűnügyi Bevetési Osztállyal együttműködve tegnap 3:15-kor egy XVIII. kerületi panzióban elfogta a harmadik megbízót, M. Ferencet is. Őt is előállították. Ezután a megbízó XVIII. kerületi lakásán tartott házkutatáskor több bűncselekmény elkövetéséhez használt eszközt találtak.

H. Gyulát és M. Ferencet a nyomozók őrizetbe vették, és előterjesztést tesznek előzetes letartóztatásuk indítványozására, K. Kálmán szabadlábon védekezik. (police.hu)