Önbíráskodással vádolják a nedves szalmabálát gyújtogató kőművest

bűnügy
2016 november 29., 10:11

Felfegyverkezve elkövetett önbíráskodás miatt emelt vádat a kiskunfélegyházi járási ügyészség egy 46 éves férfi ellen.

A vádlott 2015 márciusáig kőműves segédmunkásként dolgozott a sértettnek. Számításai szerint munkáltatója 200 ezer forintnyi járandóságával maradt adósa, ezt több alkalommal kérte a sértettől, aki azonban arra hivatkozva nem fizetett, hogy márciusban már rendezték a dolgot.

A vádlott augusztus 21-én Kiskunfélegyházán megállította a hazafele tartó sértett kocsiját, hogy újra követelje a pénzt. A sértett megint megtagadta a kérést, mire a vádlott elővett egy baltát, és beverte a kocsi szélvédőjét.

A sértett ezután hazament a tanyájára, de a vádlott gyalogosan utolérte, és újra követelte a pénzt. Azzal fenyegetőzött, hogy ha nem kapja meg a pénzt, felgyújtja a szalmabálákat. Meg is próbálta, de

a bálák nedvesek voltak, így nem kaptak lángra.

A sértett ekkor vasvillát ragadott, mire a vádlott egy kést vett elő, és azzal fenyegetőzött. A sértett végül húszezer forintot adott a vádlottnak, de közben értesítette a rendőröket, akik elfogták a vádlottat és lefoglalták a kést, a baltát, az öngyújtót és még azt a húszezrest is, amit nagy nehezen kiharcolt magának. (Via Ügyészség)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.