Eddig egy fillér jutalmat sem kaptak az eredményes olimpikonok

sport
2016 november 30., 07:20
comments 96

Kedden írt arról a MOB korábbi kommunikációs igazgatója, Kovács Tamás, hogy

bár három hónapja vége a riói játékoknak, eddig még egyetlen forintot sem fizettek ki az eredményes magyar olimpikonnak beígért jutalmakból.

A hírt a Magyar Olimpiai Bizottság és az Emmi is megerősítette, a késlekedés miatt pedig egymásra kezdtek mutogatni, írja a Népszava.

  • Az Emmi szerint csak november közepén adta le a MOB a jutalmazottak listáját, így még nem kötötték meg azt a szerződést, ami alapján kifizethetik a pénzt a bizottságnak. Az aláírás valószínűleg még a héten megtörténik, azt követően pedig a MOB utalja tovább a jutalmazottaknak a pénzt.
  • A MOB közleménye szerint ők a kormányrendeletben szereplő határidőre elküldték az állami jutalomban részesíthető versenyzők, edzők, sportszakemberek és nevelőedzők listáját a sportpolitikáért felelős miniszternek. Azóta pedig várják az Emmi utalását, hogy kifizethessék a jutalmakat.

Hogy melyik félnek lehet igaza, nem tudni, de az sokat elmond a magyar sport vezetőiről, hogy ennyire becsülik meg az olimpikonokat, és sok elmond a magyar sportolókról is, hogy

egyikük sem kezdett a jogosan járó jutalma miatt mutogatni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.