Legalább 350 áldozata lehet az angol futball pedofilbotrányának

Az angol futball pedofilbotrányának kitörése óta már mintegy 350 áldozat jelentkezett a rendőrségnél, jelentette a Rendőrfőnökök Nemzeti Tanácsa (NSPCC). A Nagy-Manchesteri Rendőrséghez például 35 feljelentés érkezett, ezek alapján tíz gyanúsítottat már azonosítottak. A manchesteri rendőrfőnök-helyettes, Debbie Ford szerint minden nap kapnak hívásokat áldozatoktól vagy aggódó állampolgároktól.

"Jelenleg személyesen is felkeressük az áldozatokat, akiknek támogatást is nyújtunk" - mondta.

Országszerte már 17 kapitányság nyomozóihoz érkeztek bejelentések a labdarúgóklubok ifjúsági csapatainál elkövetett szexuális bűncselekményekről. Az NSPCC jelentése szerint az egy hete felállított forró drótjukra már 860 bejelentés érkezett ilyen esetekről.

A visszaélések számát, a bűncselekménysorozat méretét jelzi, hogy a forró drót üzembehelyezésének első napján 60 bejelentés érkezett. Háromszor annyi, mint Nagy-Britannia eddigi legnagyobb pedofilbotrányában, a híres dj, Jimmy Savile ügyében.

A botrányra reagálva az angol labdarúgó szövetség belső vizsgálatot rendelt el, ahogy több angol futballklub is. A botrányban első osztályú csapatok, például a Manchester United, a Newcastle és a Southampton is érintettek. (Via BBC)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.
;