Para van: nincs elég idejük a kormányhivatalnokoknak, hogy kihordják a nyugdíjasok karácsonyi Erzsébet-utalványait

POLITIKA
2016 december 02., 16:28
comments 534

Az egy dolog, hogy Lázár János csütörtökön arról beszélt, hogy december 21. és 24. között mind a 2,8 millió nyugdíjasnál kopogtatni fognak a kormányhivatalnokok a karácsonyi, 10 ezer forintos Erzsébet-utalványukkal, a szakszervezet szerint gondok lehetnek az erőforrásokkal.

Boros Péterné, a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete elnöke pénteken az Inforádiónak arról beszélt,

a kormányhivatalok és a járási hivatalok munkatársai jelentősen le vannak terhelve, az Erzsébet-utalványok kézbesítése pedig nem tartozik a munkakörükbe.

Megjegyezte, hogy konkrét utasítást még nem kaptak, de azt is belátta, hogy „ha Lázár miniszter úr ezt kijelentette, akkor meg is fog valósulni”.

Boros Péterné kitért arra is, hogy még mindig munkaerőhiány van a járási hivatalokban, napi tíz órákat dolgoznak a tisztviselők, és nem világos, hogy a kézbesítés idejére az eddigi munkájukat félre kell-e tenniük. De nem tudják azt sem, hogy ki marad a hivatalokban, munkaidőben vagy szabadidőben kell majd kézbesíteni, saját vagy hivatali autóval.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.