Havazott Hawaiion

külföld
2016 december 04., 09:33
comments 43

követő la Nina kezdi megmutatni hatásait a Csendes-óceánon. Az el Ninóval szemben, amikor a Csendes-óceán dél-amerikai partvidékén szokatlanul felmelegedik a víz, a la Nina alatt a fordítottja történik. A víz lehűl, ez pedig hatással van a légkörre is. Ezért lehet, hogy míg 2015 telén Hawai négyezer méternél is magasabb hegyei is hómentesek voltak, most még a szigetek alacsonyabban fekvő részein is napok óta havazik.

Helyenként 90 centi hó esett pár nap alatt, ami ugyan nem példa nélküli, de elég szokatlan az alapvetően trópusi szigeteken. Ahol pedig nem havazott, ott esett, a hirtelen lezúduló víz több helyütt villámáradásokat okozott. (Via BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.