Őrizetbe vettek egy új-zélandit Kazahsztánban, mert a helyi hivatalnokok szerint Új-Zéland nem is létezik

külföld
2016 december 04., 12:45
comments 228

A kazah bevándorlási hivatal éber alkalmazottai letartóztattak egy új-zélandi világutazót. Chloe Phillips-Harrist hamisítással gyanúsították, mert nem hitték el neki, hogy új-zélandi útlevele igazi.

A kazah bevándorlási hivatal éleseszű munkatársai szerint ugyanis Új-Zéland, mint független ország, nem létezik. Ők úgy tudták, hogy Ausztrália része.

Pedig Phillips-Harret igyekezett biztosra menni, beutazása előtt még Új-Zéland kazahsztáni követségével is egyeztetett, ahol megnyugtatták, hogy nem lehet problémája. De lett. Almati repterén feltartóztatták és követelték, hogy mutassa be ausztrál útlevelét. De az nem volt neki, mert egy másik ország állampolgára.

"Azt mondták, Új-Zéland nyilvánvalóan Ausztrália része" - mesélte az új-zélandi Heraldnak.

A bevándorlásiak ezután felpakolták egy Kínába tartó gépre, de Phillips-Harris összeköttetései révén elintézte, hogy ne kelljen elrepülnie. Ettől, ha lehet, még gyanúsabbá vált, ezért őrizetbe vették, és egy kihallgatószobába zárták. A szoba falán volt egy világtérkép, de valamiért Új-Zéland nem szerepelt rajta, így azzal nem tudta bizonyítani az igazát, írja a Herald.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.