Véletlenül egymásra támadt két csapat rendőr Kijev közelében

külföld
2016 december 04., 11:24
comments 38

Öt rendőr vesztette életét vasárnapra virradóra egy Kijev környéki faluban, Knyazsicsiben, ahol tévedésből két, egymástól függetlenül ténykedő rendőrcsapat tévedésből egymásra támadt.

Anton Herascsenko, az ukrán belügyminiszter tanácsadójának beszámolója szerint a rendőrség egyik speciális egysége egy Kijevben és a környékén tevékenykedő betörőbandát figyelt meg, felderítőik egy épülő házban bújtak meg.

Vasárnapra virradó éjjel bonyodalom adódott, megszólalt a megfigyelőállás melletti ház riasztója, ahova kiszállt a helyi rendőrség őrzővédő szolgálata. Ők a különleges egység rendőreit nézték betörőknek, ezért őrizetbe vették őket. A speciális egység távolabb tartózkodó tagjai viszont azt hitték, hogy bűnözők ejtették foglyul a társaikat, ezért akcióba léptek.

A kirobbanó tűzharcban két őrzővédő és három kommandós vesztette életét. (Via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.