A rabtársával együtt öngyilkos lett a balástyai rém

A Délmagyar írta meg, hogy tegnap a szegedi Csillag börtönben, a tényleges életfogytiglani szabadságvesztésre ítéltek körzetében öngyilkos lett két fogvatartott: az egyikük a balástyai rémként emlegetett Szabó Zoltán, aki 1998 és 2001 között négy nőt ölt meg az alföldi tanyavilágban, míg a másik férfi a lap szerint a feleségét gyilkolta meg.

A Délmagyar azt írta, hogy holttestüket reggel fedezték fel, az egy zárkában elhelyezett férfiak felakasztották magukat, és már nem tudták újraéleszteni őket. A rendőrség az ügyészséggel folytatott helyszíni vizsgálatpt, és az idegenkezűséget kizárta. Belső vizsgálatot indítottak a körülmények tisztázására.

Szabó annak idején 4 ismerős fiatal lányt és asszonyt ölt meg. Két sértettet néhány hónap eltéréssel, ismeretlen okkal egy tanyára csalt, ahol többször fejbe vágta őket, a holttestüket pedig a közelben elásta, a harmadikat egy gyümölcsösben fojtotta meg, a negyediket pedig az áldozat 300 ezer forintjáért ölte meg. Szabó megmutatta, hová temette el a négy áldozatot, és elmondta, hogyan ölte meg őket, amit a vizsgálatok igazoltak, de a vallomásait később visszavonta. Az ügyészség szerint megölt egy prostituáltat is, akit vasúti sínen holtan találtak, de ezt nem tudták rábizonyítani.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.