A rabtársával együtt öngyilkos lett a balástyai rém

A Délmagyar írta meg, hogy tegnap a szegedi Csillag börtönben, a tényleges életfogytiglani szabadságvesztésre ítéltek körzetében öngyilkos lett két fogvatartott: az egyikük a balástyai rémként emlegetett Szabó Zoltán, aki 1998 és 2001 között négy nőt ölt meg az alföldi tanyavilágban, míg a másik férfi a lap szerint a feleségét gyilkolta meg.

A Délmagyar azt írta, hogy holttestüket reggel fedezték fel, az egy zárkában elhelyezett férfiak felakasztották magukat, és már nem tudták újraéleszteni őket. A rendőrség az ügyészséggel folytatott helyszíni vizsgálatpt, és az idegenkezűséget kizárta. Belső vizsgálatot indítottak a körülmények tisztázására.

Szabó annak idején 4 ismerős fiatal lányt és asszonyt ölt meg. Két sértettet néhány hónap eltéréssel, ismeretlen okkal egy tanyára csalt, ahol többször fejbe vágta őket, a holttestüket pedig a közelben elásta, a harmadikat egy gyümölcsösben fojtotta meg, a negyediket pedig az áldozat 300 ezer forintjáért ölte meg. Szabó megmutatta, hová temette el a négy áldozatot, és elmondta, hogyan ölte meg őket, amit a vizsgálatok igazoltak, de a vallomásait később visszavonta. Az ügyészség szerint megölt egy prostituáltat is, akit vasúti sínen holtan találtak, de ezt nem tudták rábizonyítani.