Életfogytiglanra ítélték a gyermekét a kocsijában megfőni hagyó amerikai apát

Tényleges életfogytiglani börtönre ítélte a georgiai bíróság Justin Ross Harrist, a most 36 éves férfit, aki 2014 júniusában szándékosan a kocsiba zárva hagyta 22 hónapos fiát, hogy a gyerek meghaljon.

Justin Ross Harris fiával, Cooperrel. Harris 2014 júniusában a bíróság ítélete szerint szándékosan hagyta a kisfiát a tűző napon parkoló kocsijában. Fotó: Facebook

Harris tagadta a szándékosságot, azt állította, hogy csak elfelejtette leadni a bölcsödébe a gyermekét. Az öt hétig tartó tárgyalás során az ügyészség bemutatta, hogy valójában gyermeke haldoklása közben Harris fiatalkorú lányoknak küldött buja üzeneteket. Ez az ügyészség szerint bizonyította, hogy Harris valójában előre megfontolt szándékból ölt, mert valójában családja elhagyására készült.

A védelem nem tagadta, hogy Harris felelős a fiú haláláért, de szerintük az "tragikus feledékenység" következménye volt.

Az esküdtek novemberi ítéletükben az ügyészségnek adtak igazat. Harrist előre megfontolt szándékból elkövetett gyilkosság mellett gyermekkínzásban és fiatalkorúak ellen elkövetett szexuális bűncselekményekben is bűnösnek találták, így a bíró a tényleges életfogytiglani börtönbüntetés mellékbüntetéseként a kiszabható maximum 32 év börtönre is ítélte. (Via BBC)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.