Nem felel meg a törvénynek a Fidelitas

POLITIKA
2016 december 05., 08:05
comments 122

20 éves lett a Fidesz ifjúsági társszervezete, a Fidelitas, ami olyan neveket adott a magyar politikának, mint Rogán Antal, Szijjártó Péter, Gyürk András, Ágh Péter vagy Kerékgyártó Gábor. Mégsem örülhetnek igazán: a Magyar Nemzet szerint lehet, hogy a szervezetet fel fogják oszlatni. (Ami nem lenne értelmetlen, tekintve, hogy a Fidesznek van ifjúsági tagozata is, a Fidesz IT.)

A Fidelitas ugyanis már több mint 2 éve nem felel meg a 2014 márciusában hatályba lépett új polgári törvénykönyvnek. Az alapszabályt 2017. március 15-ig van idejük a Ptk.-hoz igazítani, ha ez nem sikerül, a bíróság meg is szüntetheti a szervezetet. Másfél éve már megpróbálták módosítani, de a Fővárosi Törvényszék szerint az nem volt megfelelő, a Fidelitas szerint viszont objektíve lehetetlen a kért változtatást véghezvinni.

Fotó: Fazekas Sándor / Facebook
photo_camera Fotó: Fazekas Sándor / Facebook

A Magyar Nemzet szerint egyébként a 20. évforduló alkalmából Orbán Viktor is beszédet mond, bár ez még nem dőlt el.

Ha végül meg is szűnne a Fidelitas, ezek a brutális bulikat akkor sem vehetik már el a valaha volt fidelitasosoktól.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.