Trump lánya és veje Washingtonban keres lakást

Washingtoni lakást keres Ivanka Trump és férje, Jared Kushner. A CNN értesülései szerint a pár elhagyja New York-i otthonát, hogy a fővárosba költözhessen.

Hogy miért, az jó kérdés. Donald Trump, aki eddigi nyilatkozatai alapján nem nagyon érti az összeférhetetlenség fogalmát, a tervei szerint gyermekeire, köztük Ivankára hagyományozná vállalatát, a Trump Organizationst. Ezzel ugyan az összeférhetetlenség nem szűnik meg, mert a cég továbbra is a családban marad, de Trump úgy értelmezte az összeférhetetlenségi törvényt, hogy aszerint "az elnöknek nem lehet összeférhetetlensége", márpedig ő elnök, és a törvény szerint nem is lehet összeférhetetlensége.

Ahogy azt is nehezen dolgozza fel, hogy a nepotizmust tiltó törvényi szabályok miatt nem nevezheti ki hivatalos posztra vejét, Jared Kushnert, aki így is elég gyakran fordul meg és intézkedik a Fehér Ház környékén, és aki Trump kabinetfőnöke, Reince Priebus szerint "nyilvánvalóan nagyon komoly szerepet fog játszani a döntéshozatalban". A CNN értesülései szerint valamilyen tanácsadói posztot szánnak neki, ha sikerül megkerülni a tilalmakat.