A nyílt utcán rabolták ki Escobar egykori bérgyilkosát Medellinben

2016 december 6., kedd 11:42
36

Jhon Jairo Velasquez, aki korábban Popeye néven Pablo Escobarnek dolgozott bérgyilkosként két évvel ezelőtt szabadult ki a börtönből, miután 22 évet ült. Közben Medellinben annyira megváltoztak a viszonyok, hogy mára már neki kell panaszkodnia a közbiztonság miatt.Jhon Jairo Velasquez meglátogatta Pablo Escobar sírját - Fotó: AFP/Raul ArboledaVelasquez csak a saját bevallása szerint 300 embert ölt meg a Escobar ideje alatt, nemrég mégis a nyílt utcán kirabolták. Épp a kocsijában ült, amikor megjelent mellette két motoros, akik fegyvert fogtak rá, és elszedték a napszemüvegét, az arany karkötőit és a mobilját.

Azt mondta, ez már a második alkalom volt, hogy kirabolták, de az esetet mégsem jelentette a rendőrségen. Azt mondta, az ügyvédje tanácsolta neki, hogy ilyenkor inkább ne tanúsítson ellenállást, nehogy baj legyen belőle. Ugyanakkor nagyon elégedetlen Federico Gutierrezzel, Medellin polgármesterével, amiért nem képes rendet tartani a városban. „A polgármester egy idióta, az egész város a motorosbandák kezében van”- értékelte a helyzetet.

Gutierrez a Twitteren válaszolt neki, hogy jobb ha nem akarja erkölcsileg kioktatni valaki, aki ennyi kárt okozott a városnak. Hozzátette, hogy még mindig azok ellen az állapotok ellen küzdenek, aminek a létrehozásában Velasqueznek is komoly szerepe volt. (BBC)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt