Azért kérte a Fidesz, hogy egyelőre ne szavazzanak a nagypénteki munkaszüneti napról, mert „megfelelő súllyal kell körüljárni a témát”

Orbán Viktor október 14-én, a Magyarországi Református Egyházak Zsinatának emlékülésén jelentette be, hogy a nagypéntek mostantól munkaszüneti nap lesz. Márint már jövő áprilisban, mégpedig azért, hogy ezzel segítse a kormány a nagypéntek méltó megünneplését.

Ehhez képest váratlan volt, hogy bár az Országgyűlés már tárgyalt volna a nagypéntek munakszüneti nappá nyilvánításáról, éppen a Fidesz javaslatára levették az eheti napirendről. Mivel legközelebb már csak februárban ülésezik az Országgyűlés, így erősen kérdéses, hogy áprilisban négynapos hétvége lesz-e a húsvéthétfővel együtt.

A hirtelen jött zavart az MTI-nek nyilatkozó Balog Zoltán miniszter igyekezett eloszlatni. Azt mondta, azért nem kérték a jogszabály sürgős tárgyalását, mert úgy gondolták, „megfelelő súllyal” kell körüljárni a témát.

Ami a Fideszre ugye jogalkotásnak különösen jellemező.

Az, hogy a nagypéntekről így csak februárban lehet döntés, Balog szerint nem probléma, a kezdeményezést támogatja a kormány, 2017-ben két hónappal később már nem dolgozik majd a magyar nagypéneteken.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.