"Felháborító és elfogadhatatlan, hogy az Egyesült Államok külügyminisztériuma magyar bírósági ítéleteket kommentál"

POLITIKA
2016 december 07., 09:25
comments 198

Visszautasítja az amerikai külügy azon kritikáját a magyar fél, amit a röszkei zavargásban való részvételért terrorizmus miatt elítélt Ahmed H. ítélete miatt fogalmaztak meg. A Külgazdasági és Külügyminisztérium sajtófőnöke, Menczer Tamás az MTI-nek elmondta

"felháborító és elfogadhatatlan, hogy az Egyesült Államok külügyminisztériuma magyar bírósági ítéleteket kommentál."

Menczer arra az amerikai felvetésre, hogy "független civil társadalmi csoportok bevonásával átlátható vizsgálatot folytasson," a szóvivő úgy reagált, hogy

"furcsa, hogy a világot a hatalmi ágak szétválasztásáról rendszeresen kioktató amerikai külügy most arra szólít fel egy kormányt, hogy avatkozzon be a bíróság dolgába".

A sajtófőnök szerint

"Magyarország soha nem fogja számon kérni az amerikai bíróságokon az amerikai rendőröket megtámadó terroristák elítélését."

(MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.