Garancsi István felépítheti 120 méteres toronyházát

gazdaság
2016 december 07., 14:16
comments 229
Orbán Viktor miniszterelnök és Garancsi István, a Videoton FC tulajdonosa a lelátón a Rosenborg győzelmével záruló DVSC-meccsen a debreceni Nagyerdei Stadionban 2015. július 30-án.
photo_camera Garancsi István és Orbán Viktor Debrecenben, 2015. július 30. - Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Alig érkezett meg Tiborcz Istvánék luxusszállóda-fejlesztési híre, itt a következő remek fejlemény a budapesti ingatlanboom frontvonalából, az Index jóvoltából:

a fővárosi közgyűlés módosította a budapesti városrendezési szabályzatot, hogy a Kopaszi-gátnál tervezett óriás-ingatlanfejlesztés az eredeti tervek szerint valósulhasson meg, vagyis felépíthessenek egy 120 méteres toronyházat.

Eddig tilos volt ilyen magas épületet felhúzni ezen a területen, de most

jöhet a Burj Garancsi!

Az új szabályozás alapján közel kétszeresére nő a megengedett magasság. A rendezési szabályzat módosítását kormánypárti többséggel fogadták el.

Ezen a területen Garancsi István cége 16,5 milliárd forintos eximbankos hitelből vásárolt üres, beépíthető területet és ide tervez Buda Part néven új negyedet.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.