Málta megtiltotta, hogy átnevelő táborba vigyék a melegeket

külföld
2016 december 07., 17:33
comments 263

Málta az első olyan európai ország, amelyik betiltotta az olyan táborok szervezését vagy terápiák alkalmazását, amikre azért utaltak be embereket, hogy „kigyógyítsák őket a homoszexualitásból”. A vallettai parlament most fogadta el azt a törvényt, amelynek értelmében pénzbüntetést vagy akár börtönt is kaphat az, aki megpróbálja megváltoztatni, elnyomni mások szexuális orientációját vagy nemi identitását.

Azok az orvosok, akik „kigyógyító terápiákat” ajánlanak, akár 10 ezer eurós büntetést is kaphatnak, de akár két évre börtönbe is küldhetik őket. A törvény egyben tisztázta azt is, hogy a szexuális orientáció, nemi identitás és azok kifejezése nem számít rendellenességnek, betegségnek vagy fogyatékosságnak. Egyben lehetővé tették azt is, hogy 16 éves kortól szülői engedély nélkül is bárki megváltoztathassa a nemét. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.