A körmendi sátortáborba szállítják megfagyni a menekülteket

migráció
2016 december 08., 15:51
comments 170

Közleményt adott ki a Migszol, amiben arról számolnak be, hogy a bicskei befogadóállomásról húsz embert költöztettek át a körmendi sátortáborba úgy, hogy

egyáltalán nem szóltak nekik előre az utaztatásról.

A Migszol szerint borzasztó körülmények uralkodnak Körmenden.

"A fagypont alatti hőmérséklet ellenére sátrakban szállásolják el őket, és fafűtéses kályhákkal látták el őket, amelyek édeskeveset jelentenek a farkasordító hidegben. Mivel folyamatosan táplálni kell a tüzet, és csak közvetlenül a kályha mellet van meleg ezért aludni sem tudtak az éjszaka folyamán,"

írják a közleményükben.

A táborban dolgozók állítólag azt mondták nekik, hogy nyugodtan induljanak Ausztria felé, szabad az út. A menekültek közül többen is abban reménykedtek, hogy maradhatnak Magyarországon.

A Migszol szerint

"a magyar állam menekültekkel szembeni embertelen bánásmódja, a Genfi Egyezmény tökéletes semmibevevésével ér fel."

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.