A végén kikérdezem!

feladvány
2016 december 08., 08:04
comments 58

"2 lakás együtt eladó! A Margit híd budai hídfőnél magánszemélytől eladó 2 tehermentes, felújított kislakás, összesen 29 nm-en. (Az alaprajzon A-lakás, és B-lakás.) Az A-jelű lakás tulajdonjoga, ugyanakkor a hozzá tartozó, vele egy helyrajzi számon bejegyzett (B jelű), 18 nm-es lakás tulajdonjoga holtig tartó haszonélvezettel összesen: 17,8 millió Ft. A két lakás a Földhivatalban összesen 25 nm. A valóságban az A-jelű 11 nm, a B-jelű 18 nm, tehát összesen 29 nm. (Ellenőrizhető!)"

"A haszonélvezettel terhelt lakás árának kiszámítása:
– ha a vagyoni értékű jog jogosultja 51-65 éves (61. éves)
A vagyoni érték 1/20 részének 6-szorosa, 4,2 Millió Ft. Ezt kell levonni az ingatlan forgalmi értékéből.

A B-jelű ingatlan forgalmi értéke kb. 14 millió Ft. A haszonélvező 51-65 éves kategóriába tartozik, így a 14 millió 1/20 részének a hatszorosát, 4,2 M Ft-ot kell levonni a lakás forgalmi értékéből, így a B-jelű lakás haszonélvezettel: 9,8 M Ft. Az A-jelű lakást 7,8 M Ft áron hirdettem meg korábban külön, sok az érdeklődő.

Az A-lakás: 7,8 + B lakás: 9,8 M = 17,6 Millió Ft.
Az A-jelű lakás bérlője szívesen bérelné tulajdonosváltás esetén is. (A B-jelű hasznosítása a haszonélvezőre tartozik.)

A lakások a ház 5. emeletén vannak, mely a ház zárószintje. Az elmúlt 10 évben a kéményátépítések miatt az A-jelű lakás 3x beázott, azonban MÁRA tökéletesen megjavították.(A B-jelű sohasem ázott be, ott nincs kémény, nem bontották meg az 1920-as években épült tetőt. "


Köszi, Kitti!


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.