Emberek! ÚJABB luxushotel került Tiborczékhoz!

2016 december 8., csütörtök 6:57
181

Még fel sem ocsúdhattak Tiborcz István üzleti tarológép rajongói a tegnapi, hatalmas SIKER-ből (a miniszterelnöki vőről kiderült, hogy hozzá köthető emberek egy egész háztömböt megszereztek az ötödik kerület szívében), most újabb üzleti diadalról tudok beszámolni.

A nyomtatott HVG szerint ugyanis Tiborcz István és Szivek Norbert MNV-vezérigazgató köreihez tartozó emberek szereztek meg egy félkész visegrádi luxushotel-projektet. Az MKB felé eladósodott tulajdonos céget ugyanis egy Lingvai Brigitta és Hoffmann György Géza tulajdonában álló cég szerezte meg, ami azóta át is nevezte magát "Hotel VSGRD Kft."-re, csak hogy illeszkedjen a többi Tiborcz-közeli kastélycéghez (pl. BDPST, BDJK, már várjuk a HDMZVSRLY káeftét is). Lingvai és Hoffmann voltak a tulajdonosai annak a Dorottya utcai épületnek is, ami rövid idővel később a BDPST Zrt.-hez került.

A visegrádi projektet egy ír cég kezdte megvalósítani, mai árfolyamon 16 milliárd forintos hitelt vettek fel az MKB-tól. A Börzsönyre és a Dunakanyarra néző, 230 szobásra tervezett épület egy nemzeti park területén fekszik, különlegességét az adja, hogy egy volt bányagödörben alakították ki, így a recepció hátterét valódi sziklafal adja. De aztán elvitte a projektet a gazdasági válság. A vételár időközben kétmilliárd forint alá esett, és mire megvette Lingvai és Hoffmann cége, már csak természetben, tehát magával a szállodával fizetett az adós.

Az MKB egyébként az államosítás után Matolcsy György bizalmasainak irányítása alá került, és a nagyon-nagyon fura reprivatizációja után is ebben a körben maradt. (HVG via Index)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt