Emberek! ÚJABB luxushotel került Tiborczékhoz!

POLITIKA
2016 december 08., 06:57
comments 179

Még fel sem ocsúdhattak Tiborcz István üzleti tarológép rajongói a tegnapi, hatalmas SIKER-ből (a miniszterelnöki vőről kiderült, hogy hozzá köthető emberek egy egész háztömböt megszereztek az ötödik kerület szívében), most újabb üzleti diadalról tudok beszámolni.

A nyomtatott HVG szerint ugyanis Tiborcz István és Szivek Norbert MNV-vezérigazgató köreihez tartozó emberek szereztek meg egy félkész visegrádi luxushotel-projektet. Az MKB felé eladósodott tulajdonos céget ugyanis egy Lingvai Brigitta és Hoffmann György Géza tulajdonában álló cég szerezte meg, ami azóta át is nevezte magát "Hotel VSGRD Kft."-re, csak hogy illeszkedjen a többi Tiborcz-közeli kastélycéghez (pl. BDPST, BDJK, már várjuk a HDMZVSRLY káeftét is). Lingvai és Hoffmann voltak a tulajdonosai annak a Dorottya utcai épületnek is, ami rövid idővel később a BDPST Zrt.-hez került.

A visegrádi projektet egy ír cég kezdte megvalósítani, mai árfolyamon 16 milliárd forintos hitelt vettek fel az MKB-tól. A Börzsönyre és a Dunakanyarra néző, 230 szobásra tervezett épület egy nemzeti park területén fekszik, különlegességét az adja, hogy egy volt bányagödörben alakították ki, így a recepció hátterét valódi sziklafal adja. De aztán elvitte a projektet a gazdasági válság. A vételár időközben kétmilliárd forint alá esett, és mire megvette Lingvai és Hoffmann cége, már csak természetben, tehát magával a szállodával fizetett az adós.

Az MKB egyébként az államosítás után Matolcsy György bizalmasainak irányítása alá került, és a nagyon-nagyon fura reprivatizációja után is ebben a körben maradt. (HVG via Index)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.