Fogyasztásmanipuláló szoftvert keresnek a Porschénál

gazdaság
2016 december 08., 22:21
comments 36

A Bloomberg beszámolója szerint a a német szövetségi közlekedési minisztérium és a gépjármű-nyilvántartó hivatal üzemanyag-fogyasztási és károsanyag-kibocsátási értékeket manipuláló szoftver után nyomoz a Porschénál. Úgy tudni, hogy valaki a gyártól köpött a hatóságok felé, elárulva azt, hogy

a kormányállás szögét vizsgálva állítja át magát a vezérlés.

Az elv pofon egyszerű: mivel próbapadokon folynak a mérések, a kormány mozdulatlan, ezt felismerve kalibrálja magát a vezérlés, hogy az utcai használatnál alacsonyabb fogyasztási és károsanyag-kibocsátási értékeket produkáljon az autó.

photo_camera AFP PHOTO / THOMAS KIENZLE

A német közlekedési minisztérium hasonló manipuláció gyanúja miatt novemberben már vizsgálatot indított az Audinál is. A Porsche nem kommentálta a vizsgálat tényét, csak annyit közöltek, hogy az autóik mindig megfelelnek a forgalomba helyezés időpontjában érvényes törvényi követelményeknek.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.