A Goldman Sachs elnöke lesz Trump gazdasági főtanácsadója

külföld
2016 december 09., 19:02

Donald Trump, az USA megválasztott elnöke Gary Cohent, a Goldman Sachs elnökét kérte fel a fehér házi gazdasági főtanácsadó posztjára. Nem csak azért fura a választás, mert ezt a pozíciót általában közgazdászok, és nem bankárok szoktak betölteni, hanem azért is, mert Trump a kampányát részben arra alapozta, hogy ő Clintonnal ellentétben a Goldman Sachs típusú népnyúzó bankárok kérlelhetetlen ellensége lesz.

Ehhez képest már a harmadik Goldmanos bankár kerül a kormányába: főtanácsadója, Steve Bannon és pénzügyminisztere, Mnuchin egyaránt a Goldmanban szocializálódtak. (CNBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.