Csak az élet értelmére nem kapunk majd választ az úszóvilágbajnokság tanulmányaiból

sport
2016 december 09., 11:12
comments 49

Az utóbbi napokban Gyárfás Tamásék gyakorlatilag elárasztották a közbeszerzéseket listázó oldalt. A 2017-es vizes világbajnokság lebonyolatásával megbízott Bp2017 szerdán több mint 110 millió forint értékben rendelt tanulmányokat, hogy minden elképzelhető kérdésre választ kapjanak a verseny megkezdése előtt.

Mi lesz a dolga a kopaszoknak, mikor kell rendőrt hívni?

A Vivetech Kft.-nek 24 750 000 forintból kell kitalálnia a világbajnokság komplex rendezvény és egyéb biztonsági tervét. A biztonsági tervben tisztázniuk kell, milyen feladatokkal bízhatók meg a biztonsági cégek, a polgári biztosító erők és a rendőrség.

  • A tervben kell tisztázni a rendezőség és a feladatokat ellátó személyek közötti együttműködés kérdéseit,
  • az utasítási jogosultságok meghatározását, az információáramlás szervezeti és technikai feltételeit,
  • az intézkedési jogosultságokat,
  • a személyi állomány felkészítését, eligazítását.

De ők alakítják ki a vizes világbajnokság IT Biztonsági stratégiáját is, amiben ki kell térniük  a beszerzendő biztonsági rendszerek, technológiák leírására, kiválasztásuk szempontjaira és ki kell alakítaniuk a kockázatelemzési és kezelési módszertant.

Még egyszer: 24 750 000 forintért készül a tanulmány.

Mi legyen a Wifi-kód?

A MultiContact Consulting nevű cégnek 24 250 000 fortintért kell leszállítania egy dolgozatot, amiben kidolgozzák a 2017-es úszó-világbajnokság távközlési, informatikai, vizuáltechnikai és broadcasting stratégiáját és akciótervét.

Milyenek a szurkolók hőmintái?

A szervezők arra is kiadnak 24,5 milliót, hogy a CheBio Fejlesztő Kft. felméréseket végezzen arról, milyen mobilapplikációs rendszerekre lenne szükség. Majd az ebből kirajzolódott igények alapján elő is kell készíteniük a fejlesztést.

Ebben lesznek etnográfiai kutatások is, amikor a résztvevők fényképet vagy videót készíthetnek, ami kielemezhető, és azt remélik, sok információt kinyerhetnek belőlük: például mennyien vannak a közelben, milyenek a körülmények, milyen termékeket fogyasztanak vagy milyen a hangulat.

photo_camera A készülő uszoda. Forrás: Magyar Úszószövetség/Facebook

De nem maradnak el a naplós vagy időzített kutatások sem, amelyeknél az adott időponthoz vagy eseményhez kötődően lehetséges egyszeri vagy ismétlődő kutatási kérdéseket feltenni. Ezeknél a helyszínen kérdezik a szurkolókat arról, hogyan érezték magukat, melyik versenyt nézték meg, milyen programokon voltak, láttak-e reklámot, vásároltak-e valamit.

Az elvárt feladatok között szerepelnek hely alapú kutatások is, amelyeknek a lényege, hogy az alkalmazással kültéren GPS segítségével, beltéren pedig saját hely alapú Bluetooth eszközzel rögzíti a nézők útvonalát. Ez pedig arra jó, hogy az összesített útvonalakból hőtérképek készíthetők, amelyek szocio-demográfiai profil mentén szűrhetőek lesznek adott időszakokra is.

Mit kell kivágni?

Az Env-in-Cent Kft. 19,8 millió forintot nyert arra, hogy a vonatkozó kormányrendelet alapján környezeti értékelést végezzen és lefolytassa a világbajnokság stratégiai környezeti vizsgálatát.

Milyen hatással lesz a vizes világbajnokság a magyar bűnözők és diákok egészségi állapotára?

Mivel a Szervező Bizottság arra számít, hogy a 2017-es FINA Vizes Világbajnokságnak komoly társadalmi hatásai lesznek, ezért a Lanora Solution Kft. 16 820 000 forintot kapott arra, hogy ezeket a hatásokat elemezze. A kiírás szerint hatáselemzésben meg kell nézkiük a a foglalkoztatási hatásokat, különös tekintettel az esélyegyenlőségre és a hátrányos helyzetű társadalmi csoportok helyzetére.

Értékelniük kell, hogy a vizes világbajnokság milyen közvetlen hatást gyakorol a turizmusra, a szabadidős és sport tevékenységekre, illetve ezen keresztül a magyarok egészségi állapotára és az életminőségére.De ki kell domborítaniuk, hogy a vizes világbajnokság milyen közvetett hatást gyakorol a szebb napokat is látott magyar oktatásra, képzése, a társadalmi aktivitásra ésa kulturális örökségre. Ugyanakkor az értékelési szempontok közül a bűnözés, terrorizmus, közbiztonság kérdései sem maradhatnak ki. A mindenre választ adó hatáselemzésnak minimum 50 oldalasnak kell lennie, ami 12 pontos betűvel írt A4-es méretű lapot alapul véve, egy oldalon minimum 1500 leütést (karakter +szóközök) jelent. Alig várjuk, hogy olvashassuk!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.