Kártékony vírushoz hasonlítja a Magyar Idők a Soros-féle szervezeteket

politika
2016 december 09., 07:04
comments 211

Soros civil-szervezetei trójai vírusként fertőznek

Ez a címe a kormányzati fing hangján beszélő Magyar Idők pénteki címlapsztorijának, és a cikket annak rendje és módja szerint egy közeli Soros-portréval illusztrálták.

Maga az írás a Nyílt Kormányzati Együttműködés (OGP) nevű, átlátható kormányzást célzó nemzetközi programról szól, és arról, hogy miért is döntött remekül Szijjártó Péter magyar külügyminiszter, mikor elrendelte, hogy Magyarország lépjen ki ebből az együttműködésből.

Az OGP az utóbbi 2 évben egyre lesújtóbb jelentéseket közölt Magyarországról, azt írták, veszélybe került a sajtószabadság, mindent a Fidesz dönt el és a párt fokozatosan leépíti a demokratikus együttműködés, a kompromisszumok és az építő vita intézményeit, és csökkent az átláthatóság. A magyar külügy erre annyival reagált, hogy az OGP csak ferdít, az együttműködés pedig az egyes országok leckéztetésének színtere lett.

De hála istennek, a Magyar Idők talált egy orosz propagandaoldalt, ami már 2012-ben is írt arról, hogy az OGP csak sorosista ármány, Így szól az Idők cikke:

„Már 2012-es megalakulása idején is aggályosnak tartották és élesen bírálták észak-amerikai elemzők a Nyílt Kormányzati Együttműködést. Például Alexan­der Savchenko, a Strategic-culture.com alapítvány elemzője szerint a kormányzati áttekinthetőséget célul kitűző Nyílt Kormányzati Együttműködés (Open Government Partnership, OGP)

valójában egy olyan kártékony vírushoz hasonló, amelyet egy jó szándékú programba rejtve telepítenek fel az OGP-be belépő tagországokra.

A nemzetek így a Soros Györgyhöz köthető civil szervezeteken keresztül a spekuláns kiszolgáltatottjává válnak. A szerző szerint ugyanis az együttműködéshez csatlakozó államok látszólag a korrupció felszámolására tesznek erőfeszítéseket, valójában azonban később akaratlanul is az Egyesült Államok informális nyomásgyakorló szervezeteinek befolyása alá kerülnek. A cikk szerint részben ezek a szervezetek bukkantak fel például az arab tavasz néven elhíresült forradalmak körül is, amelyek vérontásba torkollottak, miközben az USA növelhette befolyását az érintett országokban fellelhető természeti kincsek felett.”

A Strategic-culture.com azonban nem észak-amerikai oldal, hanem szentpétervári orosz és észt szerverekről működik, és kapcsolatban áll az orosz kormányzati propagandahálózattal. De az Index szerint az oldal a Kínai Kommunista Párt internetes propagandarendszeréhez is kötődik. A domaint bejegyző moszkvai férfi, Andrej G. Areshev pedig a Kreml-barát Lenta.ru-n és az orosz titkosszolgálathoz, az FSZB-hez kötődő Regnumon is publikál véleménycikkeket, többek között arról, hogy

az orosz szárazság az USA időjárás-fegyverének, a HAARP-nak köszönhető.

Tényleg inkább mondaná simán azt a külügy meg a Magyar Idők, hogy nem szeretjük, ha kritizálnak bennünket, ezért kilépünk az OGP-ből. De így eladni a dolgot, ezerszer cikibb. (via Index)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.