Tarlós nem akarja, hogy az állam lenyúlja tőlük az Erzsébet teret

politika
2016 december 09., 12:47
comments 78

Arra számítunk, hogy épelméjűbb árajánlatok érkeznek be, amik az infrastruktúra felújítás de facto megkezdését lehetővé teszik ” - monta pénteken Tarlós István a 3-as metró felújításáról. A főpolgármester arra számít, hogy az eddigieknél kedvezőbb árajánlatok érkeznek a 3-as metróvonal infrastrukturális felújításának tendereire, amiket a kiviteli tervek alapján írnak majd ki.

A tervek szerint a a déli szakasz felújítása 2017. június 15-én indul és 2018. szeptember 30-ig tart, az északi szakasz teljes lezárása 2017. október elsején kezdődik és 2018. szeptember 30-án fejeződik be, a középső szakaszt 2018. október elsején zárják le és 2019. szeptember 26-ára fejeződnek be itt a munkák. A felújítás alatt éjszakai és hétvégi munkavégzéseket is terveznek.

Tarlós István azért bízik az épelméjű árak győzelmében, mert egyrészt a kiviteli tervek alapján történhet az ajánlattétel, másrészt a hiányzó engedélyek megszerzése a most nem a vállalkozó feladata lesz, hanem a BKV vállalta magára. Ráadásul a BKV által nyújtandó szolgáltatásokat most már önköltségen számolják el a korábbi piaci árakkal szemben. Segíthet az is, hogy a szerződés több pontjának előírását egyértelműbbé tették a kiírásban, a vállalkozói felelősségi körök jobban definiáltak, ezért tarlós arra számít, hogy így nem lehet annyira felhajtani az árakat, mint azt az engedélyes tervek alapján tették.

Tarlós az Erzsébet tér államosításáról szóló törvényjavaslat miatt Orbán Viktorhoz fordul, mert azzal nem ért egyet.

Ez erről szóló törvényt Áder János nemrég azért dobta vissza a Parlamentnek, mert a kormány előtte elfelejtette megkérdezni a tulajdonost, vagyis a fővárost.

A Kopaszi-gát mellé tervezett 120 méteres toronyházról elmondta, hogy szerinte a magasházak jelek, és minden jelentős világvárosban vannak ilyenek. Budapesten két terület biztosan alkalmas ilyen toronyházak építésére városrendezési szempontból: az egyik az Árpád híd pesti hídfőjének környezete, a másik a Csepel-sziget északi végének a környezete.

A 2024-es olimpiai pályázatról azt gondolja, Budapest egészen biztosan jól járna az olimpiarendezéssel, mert olyan beruházások, amelyek sokkal később valósulnának meg, a megrendezéssel megvalósulhatnának, továbbá olyan beruházások is megtörténhetnének, amelyeket talán soha nem akartak volna megvalósítani. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.