Végül nem is ők vitték ki az ajándék Erzsébet-utalványokat, de nagyobb jutalmat kapnak fejenként, mint ami a nyugdíjasoknak jár

2016 december 9., péntek 12:15
185

Azt mindenki tudja, hogy Orbán Viktor miniszterelnök váratlan előkampányba kezdett, és pár napja bejelentette, hogy minden magyar nyugdíjas tízezer forintnyi utalványt kap ajándékba karácsonyra, amit a kormányhivatalok dolgozói fognak személyesen kézbesíteni. Azt is tudja mindenki, hogy váratlan kanyarral végül úgy döntött a kormány, hogy mégsem a kormánytisztviselők, hanem mégis a postások fogják kézbesíteni a pakkokat. (Itt olvashatók a témában írott cikkeink.) Azt viszont eddig senki sem tudta, hogy van, aki jobban jár az egésszel, mint maguk a nyugdíjasok.

A 444 információi szerint Kancz Csaba Komárom-Esztergom megyei kormánymegbízott most jelentette be Tatabányán, hogy annyira komolyan vették a kormányhivatalnokok tervezett postásmunkáját, hogy arra sikerült jelentősebb összeget felszabadítaniuk. A kártyakihordásra szánt pénzt, bár Orbánék végül úgy döntöttek, hogy a Postára bízzák a munkát, mégis szétosztanák a megyei kormányhivatali dolgozók között. Akik így fejenként 12 ezer forintot kapnak.

Ezt nem jutalom, vagy rendkívüli munkavégzés, hanem bankszámlakompenzáció címén utalják át nekik. (Ez létező juttatás, amivel a munkaadók azt ellentételezik, hogy a bankszámlára utalt fizetések felvételekor a munkavállalóiknak költségei lesznek. A kompenzációi törvényi maximuma havi 1000 forint, vagyis pont évi 12000.)

A dolgot a járásokban az utóbbi napokban jelentették be az érintetteknek, Tatabányán pedig pénteken. Durván 1300 dolgozót érint a jutalom, akik között 15 millió forintot osztanak szét.

Kancz Tatabányán állítólag arról is beszélt, hogy szerinte a kormányhivatalok simán el tudták volna végezni a kézbesítést, viszont nem biztos abban, hogy a Posta képes lesz megbirkózni a feladattal. A kormányhivatali dolgozóknak egyébként előre nem ígértek be semmiféle pluszpénzt a pluszfeladatért, de a kormánymegbízott díjazni akarta a pluszmunkát.

Izgalmas kérdés, hogy ez országos jelenség-e, ezért érdeklődő levelet küldtem a fővárosi és az összes megyei kormányhivatalba. A cikk élesítéséig a BAZ megyei kormánymegbízott kabinetfőnökétől, Társy Józseftől kaptam választ, ezt:

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal az Erzsébet-utalványok esetleges kiszállítása kapcsán semmiféle forrásfelhasználást (kiegészítő juttatás,jutalom stb.) nem tervezett, továbbá ezzel bármilyen összefüggésben intézkedés sem történt.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt