Robbanások és lövöldözés volt Isztambulban

külföld
2016 december 10., 19:09
comments 240

Nagyjából 15 másodperc alatt két nagy robbanás rázta meg Isztambult, itteni idő szerint este fél kilenc körül: a Besiktas stadionjánál – már mai a meccs vége után – illetve a közeli Taksim tér közelében robbant valami. Lövöldözést is lehetett hallani. Az első hírek szerint legalább húsz sérült van, az egyik robbanás célpontja éppen egy rendőrbusz lehetett.

A belügyminiszter nem sokkal később bejelentette, hogy autóba rejtett bombák robbantak.

UPDATE: a robbantásnak legalább 13 halottja van.

Ezen a videón látszik maga a robbanás:

link Forrás

Itt pedig, az ahogy a Besiktas stadionjából száll fel a füst.

link Forrás

Ezen a képen pedig közelről látni a pusztítást.

link Forrás

Egyelőre nincs hír arról, hogy terrorista merénylet történt volna, de azért fontos körülmény lehet, hogy éppen ma, órákkal korábban nyújtották be a török alkotmány módosítását, ami még több hatalmat vonna össze Recep Tayyip Erdogan kezében.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.