Gyárfás szerint Szöllősi György azért támadja, mert egyszer 5 milliót kért tőle, de nem kapott

Szerdán hivatalosan is bejelenti a Magyar Úszószövetség elnöki posztjáról való távozását Gyárfás Tamás (utoljára 1993-ban ébredtünk olyan napra, hogy nem ő volt az elnök), de most még azért visszatámad a támadások miatt.

Este az úszószövetség közleményt juttatott el a sajtónak, amiben Nemzeti Sport egyik, még megjelenés előtt álló cikkére reagál, mert Gyárfás szerint csúsztatásra épülő cikk készül – írja a HVG. Gyárfás szerint a lap, ahova nemrég érkezett Felcsútról Szöllősi György főszerkesztő, azt firtatja, hogy Gyárfás cége mennyiért adja ki a nemzetközi úszószövetség, a FINA magazinját.

Gyárfás konkrétumokról nem ír, de általánosságban azt írta, amióta Szöllősi vezeti a Nemzeti Sportot (ami amúgy egy Mészáros Lőrinc-közeli cégé lett), azóta álhírek, névtelen forrásokból származó, ellenőrizetlen és hamis információk alapján lejárató kampányt folytat, és szerinte az egykor nagy hagyományú lap sosem látott mélységekbe zuhant.

Gyárfás szerint Szőllösi kampányol ellene, mert még a Magyar Sportújságíró Szövetség elnökeként 5 millió forintot kért tőle a Sportcsillagok Gálájára, de nem kapott. Gyárfás szerint azóta támadja őt a Facebookon Szöllősi, hogy Gyárfás visszautasította. Szőllösi most nem a Facebook-oldalát vezeti, hanem azt a lapot, ahol korábban Gyárfás is két évtizedig dolgozott – figyelmeztetett Gyárfás. (HVG)